Tisztán akarja tartani a szervezetét? Éljen vegetáriánus, nyers étrenden!

2017
HOZZÁSZÓLÁS:

Vannak olyan táplálkozási formák, amelyek salaktalanítanak, tisztítanak és meggátolják, hogy új salakanyagok rakódhassanak le. A vegetáriánus táplálkozás és a nyers koszt hatásairól már több tudományos vizsgálatot is végeztek. Némelyiknek az volt a célja, hogy bebizonyítsák, a vegetarianizmus hiányállapotokat idéz elő. A vizsgálatok azért voltak különösen említésre méltók, mivel éppen az ellenkező eredményre jutottak.nyers etrend

A vegetáriánus étrend vizsgálatainak eredményei

A vegetáriánusok soványabbak ugyan az átlagnál, de nem súlyhiányosak. Ha tehát ijesztően sovány vegetáriánust látunk, az nem egészen a vegetáriánus koszt következménye, hanem az ilyen embereknél gyakorta előforduló aszkéta, sőt fanatikus hajlamé.

A vegetáriánusok vérnyomása gyakran jelentősen alacsonyabb, mint a húsevőké, és koleszterinből is jóval kevesebb jut a szervezetükbe. A szív-és keringési betegségek esélye jóval kisebb náluk, mint más átlagos életvitelűek körében. Ez főleg azért van így, mert a vegetáriánusok sok gyümölcsöt fogyasztanak, nincs C-vitamin-hiányuk, sőt!

A vegetáriánusok nem szenvednek fehérjehiányban

A proteinszükséglet egyénenként erősen különböző, de annál bizonyosan jóval alacsonyabb, amit a táblázatokban adnak meg. Akkor is, ha tisztán vegetáriánus étrendben élünk, bevihetünk elegendő fehérjét szervezetünkbe (dió- és mogyorófélék, hüvelyesek, magvak stb.). Kalciumot ugyan kevesebbet fogyasztanak, de nem túl keveset, s mivelhogy fehérjét sem esznek annyit, ezért a húgysav sójával eleve kevesebb kalcium választódik ki a szervezetből.

A legtöbb kalciumot ugyanis arra fordítjuk, hogy a sok állati termékkel létrejött savat segítsen kiválasztani. Ha nem vennénk magunkhoz állati termékeket, akkor kevesebb sav képződne bennünk, így kiválasztani is kevesebbet kellene.Következésképpen kevesebb kalciumot veszítenénk, és kisebb kalciumbevétellel is beérhetnénk.

A vegetáriánusok csak nagyon kis mennyiségben juttatnak vasat a szervezetükbe, de vérükben mégis kellő koncentrációban mutatható ki. A B12-vitamin mennyisége a táplálkozástudományi társaság által ajánlott érték alatt van, de általában mégsem jelentkeznek hiány tünetek, csak olyan csecsemőknél, akiknek az anyja már több mint tíz éve a legszigorúbb vegetáriánus elvek szerint él. Ám az ilyen hiányállapot is könnyen és gyorsan pótolható. A vegetáriánusok között sokkal ritkábbak a szív és az emésztőrendszer betegségei, még ritkább a köszvény és a veseműködési zavar.

Ha az ember nem fal mértéktelenül, akkor vegetáriánus étrenddel felszabadultabbnak érezheti magát, mint húsevéssel

Az emésztőrendszer ugyanis így kevésbé leterhelt, és több az energiája a testmozgásra és a gondolkodásra. Ráadásul mindig pluszenergia kell azoknak az anyagoknak az eltávolítására, amelyeket a táplálékkal vettünk föl, de szervezetünknek nincs rájuk szüksége. Ez igaz azokra az anyagokra is, amelyeket korábbi években halmoztunk föl a helytelen táplálkozással.

Mindig jó érzés, ha az ember könnyűnek érzi magát. így általában szívesebben viseljük magunkat, érzékenyebbek leszünk, saját hangulatainkra is jobban reagálunk. Alaposabban megfigyeljük magunkat, ezért cselekedni is ésszerűbben tudunk, és embertársaink állapotaira is fogékonyabbak leszünk.

A vegetáriánus táplálkozás nemcsak a salaktalanítást segíti elő, hanem a meditációt is. A szellemi fejlődés, amely elválaszthatatlan az érzékenyebbé és tudatosabbá válástól, a húsevők számára csak egy bizonyos fokig lehetséges. Szellemi mesterek félreérthetetlenül rámutatnak, hogy egy ember szellemi fejlődésében igen fontos szerepet játszik a táplálkozása, hogy mindenkinek szüksége van legalább egy-két olyan életre, amelyet szigorúan vegetáriánus módon élt le.

Ez persze nem jelenti azt, hogy minden szellemileg aktív embernek vegetáriánusnak kell lennie, mivel elképzelhető, hogy ezt a fázist már maga mögött hagyta, és akkor nyugodtan lehet újból húst fogyasztani. Vélhetően ezek olyan emberek, akik a tudatosság igen magas fokára jutottak el.

A vegetáriánus nyers koszt erősen tisztító és gyógyító hatású

Az ilyen élelem élő sejtekből áll, ezért rengeteg napsugár információt tartalmaz. Az embernek pedig éppen erre van szüksége életereje fönntartásához. Ezzel az információval állnak összefüggésben az általunk ismert létfontosságú anyagok is: a vitaminok, enzimek és aromaanyagok. Vitalizálják és erősítik immunrendszerünket, és szervezetünk minden működését támogatják.

Mindemellett a vegetáriánus nyers koszt rengeteg ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, méghozzá olyan formában, amelyet szervezetünk a legkedvezőbben értékesít.

Említsük meg a magas rostanyagtartalmat is, amely gyorsítja a táplálék útját a bélben, és ezáltal gyógyítóan hat. A vegetáriánus nyers koszt a növényi sejtekben kolloid szerkezetű vizet tartalmaz, amely tele van jó információval, s ezért erőteljesen tisztító hatású.

A vegetáriánus nyers koszt aránylag kevés környezeti mérget és idegen anyagot tartalmaz, mivel biotermelésből származik. Mindenesetre jobb ilyen szempontból, mint az állati termékek vagy a nagyüzemi eljárással földolgozott élelmiszerek, mivel a földolgozás minden lépésével új és új idegen anyag kerül az ételbe.

A vegetáriánus nyers koszt ezenfölül nem tartalmaz olyan káros anyagokat, amelyeket a túlhevítés vagy a nagyipari földolgozás okoz az ételekben. A friss gyümölcsből, zöldségből származó levek különösen jól használhatók gyógycélokra, mivel ezeket még a nagybeteg is képes megemészteni.

2017
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
2
  1. Jakab Márton szerint:

    Ezek szerint a húsmentes étrend a legegészségesebb? Véleményem szerint a helyes táplálkozás alapja, hogy mindent együnk, de csak mértékkel. Természetesen emellett viszont elengedhetetlenek a tisztítókúrák.

  2. Fábián Tamás szerint:

    Jómagam már mindegyik étrendet kipróbáltam a paleo-tól kezdve a nyers kosztig és csak azt tudom mondani tapasztalatból, hogy egyedül nyers (élő) ételek adják meg a testnek azt, amire szüksége van! Minden táplálékunk, ami hő hatásának van kitéve, csak rohad bennünk, mérgezve ezzel a testünket.
    A halott étel, az nem az élet része, így nem is táplálhat minket.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]